top of page

BRTTBody Remembers Trauma Therapie 

BRTT is een krachtige lichaamsgericht proces waarbij trauma's en stress die je in je leven hebt opgedaan en is vastgezet in het lichaam gaat ontladen, zonder dat je hoeft te weten wat er zit, of zonder er over te praten. Je lichaam weet precies wat er niet langer dient en opgeruimd mag worden.

Doordat onverwerkte trauma’s geen weg naar buiten vinden, slaan deze zich op in je spieren en bindweefsel (fascia). Door het toepassen van de BRTT-methode stimuleren we het lichaam om te ontladen, waardoor het zenuwstelsel wordt gekalmeerd.

Wanneer we worden bedreigd, geeft het lichaam enorme hoeveelheden stresshormonen af om ons te helpen het gevaar of de stress te overwinnen. Dat is de vecht-of-vluchtreactie die begint en we trillen dan letterlijk van angst. Dieren raken minder snel getraumatiseerd. De reden hiervoor is dat ze, eenmaal buiten gevaar, rillen en schudden en het trauma van hun lichaam losmaken. Helaas verliezen wij mensen geleidelijk deze vaardigheden om ons zenuwstelsel te ontladen en resetten.

Door verschillende technieken gaan we de psoas spier activeren. Ook wel de spier van de ziel genoemd.

Je ervaart een diepe innerlijke reis, die je in staat brengt om diep opgeslagen emoties, stress en trauma ruimte te geven en zo los te kunnen laten en heling plaats kan vinden.

bottom of page