top of page
Dorn therapie & Breuss

Dorn Therapie

In tegenstelling tot kraken, worden de wervels met deze methode op een milde manier rechtgezet en wordt het bindweefsel losgemaakt tussen de wervels.

 

Op een zachte, gevoelvolle maar ook krachtige manier, worden de verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale positie gezet. Op deze manier kan ook een bekkenscheefstand worden opgelost. Door simpele zelfhulpoefening die je worden aangeleerd kan Dorn Therapie zorgen voor een langdurig succes. Het zet je weer stevig op twee benen  in jouw eigen kracht!

Breuss massage

De Breuss massage richt zich op de gehele wervelkolom met name de tussenwervelschijven. De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd blijven en de wervels elkaar niet raken.
 

De zachte Breuss massage gaat ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwen. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven maar die kunnen gestimuleerd worden zodat ze weer verbeteren, regenereren.

De Breuss massage is een zachte fijngevoelige, energetische rugmassage, die psychische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Er kunnen veel tussenwervel-kolom problemen zoals ischias, hernia, SI- gewrichts-klachten, schouder/nekklachten, bekkenscheefstand, lage rugpijnen mee behandeld worden.

 

Ook diverse klachten die indirect een relatie hebben met de tussenwervelkolom zoals darmklachten, hoofdpijn, burn-out, menstruatieklachten en duizeligheid zijn klachten waarbij ook de Breuss massage goede resultaten kan halen.

dorn en breuss.png
bottom of page