top of page
kindermassage afbeelding.jpg

Hoofdmassage

Via het hoofd komen alle zintuiglijke indrukken binnen. Het is het centrum van het hele zenuwstelsel. Als het hoofd helemaal vol zit, ben je niet meer in staat om nog nieuwe indrukken te verwerken. Een hoofdmassage geeft rust en ruimte voor een kind, zodat ook nieuwe informatie weer kan worden opgenomen.

Kindermassage

Slaapt je kind niet goed, is hij/zij rusteloos en hyperactief of vaak ziek en verkouden. Heeft je kind vaak een vol hoofd en is hij/ zij snel overprikkeld? Zijn er concentratie problemen of problemen op school?

Je wilt je kind heel graag helpen maar hoe? Misschien is kindermassage een mooie manier voor jou kind om problemen te verminderen of misschien zelfs te verhelpen.

Doormiddel van een massage is het mogelijk dat een kind weer in contact komt met gevoelens die vaak onbewust vast zitten. De aanraking zorgt ervoor dat het lichaam zich gehoord voelt. Tijdens of na de massage kunnen er emoties zoals verdriet of boosheid loskomen, omdat emoties de ruimte krijgen om te worden verwerkt. Massage geeft een boost ook aan je immuunsysteem. Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke essentiële oliën van de Doterra kinderlijn.

Armen en handen massage

Gespannen armen en gebalde vuisten wijzen vaak op onzekerheid, zelfbescherming en onverwerkte woede. Door armen en handen te masseren werken we de spanning in het lichaam weg en laten we alles weer stromen, zodat een kind zelfverzekerd en ontspannen kan stralen.

Voetmassage

Op de voeten zitten al je reflexpunten van je hele lichaam. Masseer je je voeten, dan masseer je dus eigenlijk je hele lichaam. Voeten zorgen voor een goede verbinding met de aarde. Ze zorgen voor evenwicht en ze zetten je in je kracht. Je voeten dragen je lichaam, regelmatige aandacht voor je voeten is daarom ook belangrijk. Door een voetmassage kom je letterlijk weer in balans.

Rugmassage

De rug houdt ons lichaam overeind en in balans. Doormiddel van een BREUSS massage vanuit de Dorn Therapie krijgen de werveltjes weer ruimte, stevigheid en balans je wordt weer recht op je voeten gezet. De BREUSS massage is een zeer zachte, eenvoudige massage met de kracht van de herhaling.

 

 

Buikmassage

Met regelmaat komen kinderen met buikklachten en kan er geen lichamelijke oorzaak gevonden worden. In je buik vinden allerlei processen plaats, ook verwerking van je indrukken en emoties. Denk bijvoorbeeld aan buikpijn als je zenuwachtig bent. Door de buik te masseren is een kind beter in staat om ook deze indrukken te verwerken.

Het doel van deze buikmassage is om ontspanning te brengen in de buik. Je ademhaling wordt weer dieper wat voor een verbetering van je spijsvertering zorgt, vastgezette emoties kunnen weer worden losgelaten.

Kindermassage is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en kan zelfs tot in de puberteit goed gegeven worden. Met name gevoelige, drukke en hoogsensitieve kinderen hebben baat bij kindermassage. Een massage is heilzaam en een cadeau voor iedereen!

bottom of page